Ортодонтия за тинейджъри

ortodontia-za-teen

Тинейджърската възраст започва с късно смесено съзъбие. В устата има малко временни зъби и повече постоянни. Този период е много важен за ортодонтското лечение, тъй като тинейджърите са все още растящи пациенти. В случай, че има ортодонстки проблем и пациентът не е провел ранно лечение, тинейджърската възраст е последна възможност за използване растежа на зъбно-челюстния комплекс. Постига се правилно подреждане на зъбите, нормален растеж на челюстите и хармонично съотношение между тях.

За лечение могат да се използват и снемаеми апарати, но тъй като често тинейджърите не ги носят активно, много по-добър ефект се постига с брекети. Те се носят около година и половина или две, като това зависи от възрастта, сложността на проблема, неговото желание и редовно посещение в кабинета.

Ние предлагаме най-различни видове брекети, които да задоволят специфичния тинейджърски вкус. При нас младите ни пациенти могат да избират между:

metalni-breketiВесели и забавни метални брекети

Цветът на рингчетата може да е най-различен според цвета на очите, косата, облеклото или предпочитанията на пациента. Освен това ние поставяме високотехнологични дъги, при които няма болка.

estetichni breketiЕстетични брекети

Те са изработени от сапфир и са изцяло незабележими, а дъгите за тях също са естетични.

damon-breketiБрекети Damon

Това са последно поколение самолегиращи брекети, създаващи възможно най-голям комфорт за пациента. Те могат да са метални (Damon Q) или естетични (Damon Clear).

След ортодонтското лечение, независимо дали е със снемаеми апарати или брекети, задължително има ретенционен период. Тогава се носят фиксирани или снемаеми ретенционни апарати. Продължителността на този период също зависи от възрастта на пациента и лекуваната деформация.

Преди  След