Електронни методи за диагностика и лазертерапия

lazer

Лазерната терапия е енергийна терапия с лъчи от слънчевия спектър, но без вредното ултравиолетово лъчение. Такова лечение е безболезнено, не носи рискове и създава комфорт на пациента. Прилага се като част от комплексното лечение на почти всички заболявания в лицево-челюстната област. С лазерната терапия може да се извърши подготовка за основното лечение, може да бъде продължаващо лечение, може да премахне странични ефекти след основното лечение,  а може и да се използва за профилактика.

Основни предимства на лазерното лечение са бактерицидния ефект и мощното противовъзпалително и възстановително въздействие. Ето защо в нашия кабинет лазерна терапия се прилага нe само при лечение на зъбите, а и при всички възпалителни процеси в устната кухина (афти, рани, херпеси, кървящи венци, след вадене на зъби, при абсцеси и др.). Чудесни резултати се постигат при невралгии на троичния нерв, при миофасциални и дисфункционални болкови синдроми, при оклузални травми, болки в долночелюстните стави.

С лазерна акупунктура релаксираме мускулите и дъвкателния апарат и можем да хармонизираме целия лицево-челюстен комплекс. За тази цел се прилага интраорална и екстраорална лазерна терапия в комбинация с магнит, тъй като така се постига най-бърз и траен лечебен ефект.

lazer-1

Електроодонто диагностика (ЕОД) – изследва виталитета на зъба

ТЕНС електронно обезболяване за предни зъби

Апекслокация – Електронно измерване на кореновите канали

Електронна стерилизация на ендодонта

Интраорална камера