Видове брекети

Damon система

damon-systemТова не е просто нов вид брекети, а е изцяло нова концепция за ортодонтско лечение. При нея видът на лицето е водещ. В края на лечението се постига не просто правилно лечение на зъбите, но и подобряване формата на лицето (facedriving ортодонтия). Това е голямо предимство за възрастните пациенти, тъй като те се подмладяват. Системата се състои от пасивни самолегиращи брекети с капачета, които осигуряват малко триене. Част от системата са и високотехнологичните дъги, които гарантират слаби непрекъснати сили. Информацията е заложена както в брекетите, така и в дъгите. Капачетата се отварят лесно и бързо със специален инструмент, без да се създава дискомфорт. Дъгите се плъзгат свободно като в тръбичка и триенето е минимално. Слаби биологични сили  движат зъбите бързо и стегнато, като дават възможност на мускулите на лицето и езика да си свършат работата. Дъгите Damon са еднакви за горна и долна челюст с изключение на последните, които трябва да се хармонизират. Лечението с тази система е по-кратко, по-ефективно и по-комфортно. Най-голямото предимство на тази система е, че с много малки изключения не се налага ваденето на здрави зъби. Освен това не се носят екстраорални апарати, транспалатинални дъги или други допълнителни приспособления.

  • Damon Q – метален вариант, последно поколение – малки, комфортни, ефективни
  • Damon Clear – притежават всички лечебни качества на Damon Q, съчетани с превъзходен дизайн и естетика. Те са перлата на брекетите, изработени са oт поликристалин алумина и не се оцветяват от храната

Естетични брекети

ice-ormcoВ „Дентална хармония” препоръчваме Radiance на American Orthodontics  или Ice на Ormco. Това са брекети, изработени от чист сапфир. Поставени на зъбите, те са невидими, защото приемат цвета на зъба. По време на лечение не се оцветяват, а краищата им са заоблени и създават комфорт при носене. Поставят се бели дъги и прозрачни лигатури. Цялата система стои като едно истинско дискретно бижу.

Метални брекети от American Orthodontics

radiance

С тях лечението е весело и забавно. Брекетите са малки и елегантни, а в същото време са много ефективни. Осигуряват пълен контрол над движението на зъбите, като се постигат балансирана лицева хармония и дъпгосрочна стабилност. Дъгата се фиксира в брекетите с помощта на ластични кръгчета (лигатури) в най-различни цветове. Цветовете могат да се менят по време на лечението, в зависимост от цвета на косата и очите, облеклото или дори настроението на пациента.